Taisteluiden ja tarinoiden Koljonvirta

Taisteluiden ja Tarinoiden Koljonvirralla voit kokea elämyksellisen aikamatkan luonnonkauniissa ympäristössä, joka tarjoaa Sinulle monipuolisia aktiviteetteja, tapahtumia ja palveluita historiallisessa maisemassa.

Maiseman näkymättömät kerrostumat heräävät eloon Taisteluiden ja Tarinoiden Koljonvirralla. Miljööt, muistomerkit ja muinaisjäänteet, jotka ovat painaneet jälkensä maisemaan, kertovat alueen värikkäästä historiasta. Parhaiten Koljonvirta tunnetaan kuuluisasta taistelusta 27.10.1808, joka käytiin Ruotsin ja Venäjän välisessä Suomen sodassa. Tästä taistelusta on kansallisrunoilijamme J.L. Runeberg runoillut teoksessaan ”Vänrikki Stoolin tarinoita”.

Nykyään Koljonvirta on monipuolinen koko perheen virkistys- ja matkailukohde. Alueella on leirintäalue kahvila- ja ravintolapalveluineen, ratsastuskeskus sekä erilaisia ohjelmapalveluja. Mansikkaniemen katettu kesäteatteri tarjoaa kulttuurielämyksiä luonnon keskellä vuosittain vaihtuvalla ohjelmistolla. Historiallisessa Mäntylän tuvassa toimivassa Koljonvirran opastuskeskuksessa on Suomen sotaa ja Koljonvirran taisteluita esittelevä näyttely, lisäksi keskus toimii lähtöpisteenä alueen eri kohteisiin.

Koljonvirralla voit tutustua historian eri aikakausiin ja kerrostumiin aidoilla tapahtumapaikoilla. Alueelta löytyy myös Juhani Ahon museo. Kansalliskirjailija Juhani Aho asui Mansikkaniemen pikkupappilassa (nyk. museo) lapsuusvuosinaan 1860–70-luvulla. Aho tunnetaan lyhyistä novellimaisista kirjoituksistaan, lastuista. Teoksessaan ”Muistatko?” Aho muistelee lapsuuden onnellisia vuosia Iisalmen Mansikkaniemessä.

Tervetuloa näkemään ja kokemaan Koljonvirta!

Takaisin ylös